Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1102 niezalogowanych)
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Hm ....nie przypominam sobie zebym wypowiadal sie na temat partiotyzmu. Natomiast jesli chodzi o nacjonalizm mam bardzo stanowcze zdanie na ten temat.

Czy mam rozumiec, ze jak jakas norweska rzecz uznam za lepsza niz polska to jestem zdyskredytowany jako Polak? Czyli tak naprawde to przecietny zarobek robotnika jest lepszy w Polsce niz w Norwegi, tylko ze ja zaslepiony nienawiscia do Polski tego nie widze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Crow: Nacjonalizm i patriotyzm to jak dla mnie jest jedno i to samo.... Slowianski nacjonalizm jest niezbedny aby oprzec sie ekspansji Niemieckiego eurosocjalizmu i wprowadzenia eurokolchozu (narazie jest UE lecz oni daza reforma po reformie do wprowadzenia wlasnie tego co nazywam eurokolchozem aby to rzad w Brukseli tak naprawde rzadzil calym Eurokolchozem).... i Polacy maja prawo do walki o swoja Slowianska kulture/tradycje przeciw zachodniej degeneracji na socjalistyczna nute..... Tak samo norski maja prawo w swoim kraju byc nacjonalistami i nawet popieram takie myslenie w FrP poniewaz oni dbaja o swoj kraj tak jak Polacy maja prawo dbac o nasz kraj.

A co do tego ze zarobek robotnika jest lepszy w Norwegii niz w Polsce wynika to nie z tego ze norski sa jakimis "geniuszami" lub odkryli system idealny.... lecz dlatego poniewaz odkryli rope naftowa a do tego za pomoca socjalizmu winduja zarobki prostych robotnikow do poziomow ktore sa szkodliwe dla ich wlasnego kraju i konkurencyjnosci.... tym samym socjalisci sa w sprzecnosci sami ze soba jako iz ostatnio zaczeli krzyczec rowniez o srodowisku i ekologii a jedyna opcja by utrzymac niekonkurencyjny poziom zarobkow prostych robotnikow jest absolutne oparcie sie na wydobyciu ropy naftowej. Chociazby tacy Szwedzi czy Dunczycy bez ropy naftowej osiagneli praktycznie to samo co norski.... wiec chwalenie norskow tak jakby to byla ich zasluga ze w morzu Polnocnym jest ropa naftowa i przedstawianie tego w sposob taki jakby norsk byl lepszy od Polaka jest conajmniej bez sensowne.... a w swietle czestych wypowiedzi jasty na tym forum moze szybko wydawac sie "anty-Polskie".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
zawsze mozna nazwac nacjonalizmem ...narodowy interes

ciekawe o ile spadlo by pkb angli ,irlandi, norwegi ,niemiec ,francji itd gdyby polacy wrocili do polski

ps:
jak to mawiali ojcowie nie sra sie we wlasne gniazdo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
No ale ja nic nie mowie na temat dlaczego. Ja tylko stwierdzam ze standard zycia w N jesl wyzszy niz w PL. Czy to jest wyrazem nienawisci do Polski? Ja bym chcial jasna odpowiedz a nie bieganie dookola i szukanie wymowek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Chodzi o uznawanie tego co Norweskie za lepsze od tego co Polskie a nie samo pozytywne wyrazanie sie o Norwegii.... Przyznaje ze byc moze troche za szybko dochodzi do uznania niektorych stwierdzen za "anty-Polskie" najwidoczniej pod tym wzgledem jasta odniosl sukces swoimi wypowiedziami.... bo udalo mu sie wplynac na to ze wypowiedzi na tym forum ktore brzmia zbyt pro-norwesko sa zbyt szybko kategoryzowane jako "poglady takie jak jasty" czyli anty-Polskie i anty-Slowianskie ....

wtedy, kiedy
co najmniej 6 na 10 kakroci będzie świadomie wiedziało dlaczego
w Polszy
pomimo posiadania dużych zasobów naturalnych
doskonałego położenia geograficznego
dobrych ziem
przyjaznego klimatu
cudownego zbiegu historycznego jak
------- rozbicie dzielnicowe Niemców
------- długotrwała okupacja Rusi przez Mongołów
panuje wiekuista bieda
miliony od stuleci tułają się po świecie
i
cały świat gardzi tą nacją
jak już to jasta osiągnie
to weźmie pół litra śmierdzącej polskiej wódki
pół kilo kiełbasy z wymion, skóry, MOM, i innych świństw
spożyje to
i rzeknie
zwyciężyłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
Imperator1988 napisał:
Chodzi o uznawanie tego co Norweskie za lepsze od tego co Polskie a nie samo pozytywne wyrazanie sie o Norwegii.... Przyznaje ze byc moze troche za szybko dochodzi do uznania niektorych stwierdzen za "anty-Polskie" najwidoczniej pod tym wzgledem jasta odniosl sukces swoimi wypowiedziami.... bo udalo mu sie wplynac na to ze wypowiedzi na tym forum ktore brzmia zbyt pro-norwesko sa zbyt szybko kategoryzowane jako "poglady takie jak jasty" czyli anty-Polskie i anty-Slowianskie ....

w Polszy
pomimo posiadania dużych zasobów naturalnych
doskonałego położenia geograficznego
dobrych ziem
przyjaznego klimatu
cudownego zbiegu historycznego jak
------- rozbicie dzielnicowe Niemców
------- długotrwała okupacja Rusi przez Mongołów
chyba 1wszy twój post co napisałeś ze w polsce jest coś dobrego
oczom nie wierze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
I pomyśleć że jest tyle fajnych stron z cyckami a nie wiedzieć czemu człowiek co jakiś czas zagląda na to forum... Hmmm... A może chodzi o to by się przekonać że nic tu się nie zmieniło tu tez można znaleźć fajne cycki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
bo tak jest...wszystko dobre tylko nie polacy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
AndersB napisał:
Ponura_Panda napisał:
I pomyśleć że jest tyle fajnych stron z cyckami a nie wiedzieć czemu człowiek co jakiś czas zagląda na to forum... Hmmm... A może chodzi o to by się przekonać że nic tu się nie zmieniło tu tez można znaleźć fajne cycki

Anders, jako znawca i koneser tematu z pewnością mógłbyś mi, człowiekowi z gór coś zasugerować

o masz króliczka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok